Poradna

Dotaz do poradny se vkládá v patě stránky poradna. Mějte na paměti, že tato poradna je věnována výhradně dotazům na onemocnění způsobených nesnášenlivostí lepku a problémů týkajících se života na bezlepkové dietě. Na dotazy, které se netýkají tohoto tématu, nebudeme odpovídat. Vyjadřujte se prosím slušně, fakticky a smysluplně, děkujeme. V případě vyplnění emailové adresy Vám zašleme upozornění až bude dotaz do poradny zodpovězen.

24
Bře
Dobrý den, za deset dní mě teprve čekají odběry krve k testování na celiakii, ale v tuto chvíli jsem už cca měsíc na bezlepkové dietě. (Nedala bych to bez ní. Na možnost celiakie jsem natrefila, když jsem řešila intenzivní bolesti hlavy 5x týdně celý den po několik měsíců. Ty v tuhle chvíli nemám). Můj dotaz zní kolik dní před testy mám zase začít jíst lepek a jaké léky na bolest na to zabírají? Děkuji
Andrea

Odpověď

Dobrý den, z Vašeho dotazu vyvozujeme, že jste bezlepkovou dietu začala držet bez doporučení lékaře. Škoda, že jste si předtím neudělala alespoň domácí testy na celiakii.
Nedá se říct, jak dlouho před odběrem krve byste měla začít jíst lepek. Pokud máte obavy, že Vám nebude dobře, tak to nechte tak a uvidíte. Lékaře o tom, že držíte již dietu informujte.