25
Kvě
Včera jsem na jedněch stránkách objevil recep na vyníkajcí kváskový bezlepkový chléb. Recept je sice trochu podobný tomu, co už tady je, ale je vylepšený trochou psylia a guaru, což z něj dělá dokonalou deliaktesu.
Všechny suroviny sasucho smícháme:
500g pohankové mouky
10g psylia
1 mírně navršená čajová lžička guaru
5g soli
5g kmínu
20g suchého kvásku sekowa
Pak přidáme 600 ml vody a promícháme důkladně těsto.
Připravené těsto necháme kynout při teplotě cca 30°C 10 hodin.
Jakmile těsto zvětší svůj objem o polovinu dáme péct na 200°C přibližně 75 min. Já používám pekárnu Sana Basic, která do které přesně naprogramuji teploty a časy kynutí a pečení. Ale myslím, že to lze i bez pekárny.
Mates 25.5.2016
27
Kvě
Hned jsem chlebík zkusila upéct a je neobyčejně vláčný a voňavý. Díky za super recept!!! Konečně dokonalý bezlepkový chleba.
Javorská 27.5.2016
30
Kvě
Děkuji za perfetní chleba, je prostě dokonalý. Nikdy bych nevěřila, že se dá upéct tak chutný bezlepkový chleba.
Dita Veselá 30.5.2016
3
Čer
Držím bezlepkovou dietu už 14 let a lepší chleba jsem ještě nejedl. Jednoduchý recept a přitom dokonalá chuť.
Libor 3.6.2016
9
Čer
Tento recept jsem si taky oblíbila. Přidávám ještě dva gramy na jemno čerstvě namletého fenyklu.
Terka 9.6.2016
30
Čer
Výroba chleba se dá urychlit na poloviční čas, pokud místo suchého kvásku použijete živý. Smíchá se trochu pohankové mouky se stejným dílem Sekowa a přidá voda, aby byl kvásek řídký. Za 24 hodin při pokojové teplotě kvásek ožije, pak do těsta přidáte 2 polévkové lžíce tohoto oživeného kvásku.
Čeněk 30.6.2016
3
Čvn
Tento bezlepkový chleba je opravdu něco jako zázrak. Je neuvěřitelně chutný!!!
Lubasová 3.7.2016
3
Čvn
Dobrý den mám dotaz.Kde koupím kvásek Sekowa?
Jiťa 3.7.2016
9
Srp
Jíťo, kvásek Sekowa koupíte jedině v internetovém eshopu, protože v žádném kamenném obchodě ho nemají.
S.K. 9.8.2016
15
Led
Kvásek Sekowa.
Nikde na netu jsem ho nenašla. Prosím o info, kde se dá koupit. Moc děkuji. Zdenka
Zdenka 15.1.2018
30
Led
https://www.toppotraviny.cz/noze-znacky-global/sekowa-mais-spezial-backferment-glutenfrei-bio-1
Terka 30.1.2018
2
Úno
V alergenech uvádějí lepek.
fuliane 2.2.2018
27
Srp
A proč nezkusit si udělat "zadarmo" vlastní kvásek místo drahého Sekowa? Viz moje zkušenosti sepsané na https://blog.gandalf.cz/gf-cs/bezlepkovy-kvaskovy-chleba Petr
Petr Čvančar (blog.gandalf.cz) 27.8.2018
11
Lis
Dobrý den, jsme studenti gymnázia a zpracováváme projekt na téma „Celiakie a zlepšení její informativnosti“. V rámci projektu jsme vytvořili dotazník, proto prosíme udělejte si na nás pár minut času a vyplňte nám jej, vaše odpovědi přispějí k dobré věci. Moc děkujeme. Dotazník: https://www.survio.com/survey/d/D1V9S0X1V9I2Q6S9L
Darja Dvořáková 11.11.2022