Diskuze – kategorie

11
Bře
dobrý den, nebudu se tady moc rozepisovat, ale, již 1,5 půl roku trpím nadměrnou úzkostí + s tím spojené problémy, třes těla, motání hlavy, časté nevolnosti. Po mnohaměsíčním martiriu po vyšetřeních všude možně,mi PL nabídl AD. S čímž jsem nesouhlasila, mám z léků strach a navíc jsem si řekla, že si pomůžu sama. Odhodlala jsem se a zašla k psychologovi ( byli dokonce 3 různí ) kde mi nebylo nic specifikováno ani nelezeno :/ začala jsem tedy chodit do jógy, cvičit, lépe se stravovat. /zkosti celkem ustoupily, ale točení hlavy a závratě nikoliv. Na internetu jsem se dočetla, že by za moje trápení mohl být zodpovědný lepek, vysadila jsem jej od pondělí a zdá se mi, že je to lepší. Je to opravdu tak možné, aby za to všechno mohl lepek? K PL se mi nechce, vysmál by se mi a nabbízel zase AD. Má někdo stejný problém? Děkuji
Romana 11.3.2015
24
Čer
Dobry den, Tak bohuzel i ja se podelim o zjisteni celiakie na me 14 mesicni dcerce. Mesic a pul zvracela ( ne porad ), mela prujem a napadne se ji zvetsovalo brisko a nepribirala na vaze ba naopak ubirala. Zasli jsme tedy za detskou dr, ktera nas vysetrila a poslala do Tabora na UZV briska. Nic nezjisteno. Brala ji krev na ruzne testy a a vzorky ze stolice. Za 14 dni volala dr, ze se nejspis potvrdila alergie na lepek. Tak nas poslali do Budejic za gastroenterolozkou na vysetreni a tyden na ti na biopsii tenkeho streva. Potvrzeno, nase dcerka je celiak. 🙁 Dozvedeli jsme se to vcera.
Marketa 24.6.2015
4
Led
Prosímvás ,celiakie není léčitelná.To co píšete,je sice hezké,ale není to pravdivé.S parazity to nemá nic společného.Jsem matkou dcery s celiakií a pokud dodržuje dietu,střevo se úplně zahojí.Je to celoživotní nesnášenlivost lepku a pokud lepek sní,naruší se jí klky v tenkém střevě a nevstřebává se potrava do organismu.Nevím,co je to dnes za modu,že vše způsobují parazité.Byla jsem bv Biorezoně v Zelenči a vím o čem mluvíte,odčervení je dobré pro každého,ale rozhodně to nevyléčí autismus,celiakii a pod.U autismu je potřeba pracovat na komunikaci a u celiakie je potřeba dieta.Ta léčí celiaka!!!
Karolína 4.1.2016
4
Led
"Příčinou celiakie jsou potravinové alergie, často vyvolané střevními parazity, způsobující zánětlivé poškození střev." Zajímavá hypotéza, ale asi se najde dost blouznivců, kteří na něco takového naletí 🙂
Radovan Habáň 4.1.2016
4
Led
S pozdravem Bokišová Dotazník zde -> Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o vyplnění dotazníku k mé maturitní práci na téma - Život a omezení pacienta s celiakií. Byla bych vděčná za vaši ochotu a čas. Děkuji za Vaši spolupráci. S pozdravem Bokišová Dotazník zde -> http://www.survio.com/survey/d/Y5L1Y9C6P3A8P8Y8U
Bokišová 4.1.2016
6
Led
Potravinová alergie a celiakie jsou dvě rozdílné věci.Máte mylné informace.
Karolína 6.1.2016
18
Led
Dobrý den, prosím o vyplnění mého dotazníku k mé absolventské práci. Dotazník je zaměřen na lidi s onemocněním celiakie. Popřípadě děkuji za Váš čas. Dotazník zde: https://www.survio.com/survey/d/Q3L3N3Z5L3R1D8A5K
Petra 18.1.2016
20
Bře
Dobry den, pokud ve slozeni potravin neni uvedeno, ze obsahuje lepek, ale zaroven neni vyslovne napsano "neobsahuje lepek, gluten free, bez lepku" jsou tyto potraviny bezpecne? Kupujete je bezne? Dekuji za odpovedi
barca 20.3.2016
20
Bře
pro Barču: ANo, kupuju. Pokud není ve složení nic s lepkem, tak to je bezlepkové, i když to tam není přímo napsané.
Lada 20.3.2016
20
Bře
Pokud není na výrobku psáno,že je bez lepku slovně či tam není pro celiaky nebo bezlepková potravina,potravina není 100% bezpečná,může klidně lepek obsahovat,stejně jako přirozeně bezlepková potravina může obsahovat lepek.Ani přirozeně bezlepková potravina není bez lepku.Musela byste vědět co výrobce všechno zpracovává .Já jsem jednou podávala k prozkoumání od Bioharmonie pohankovou mouku -která je přirozeně bezlepková a státní zemědělská inspekce opravdu zjistila,že lepek je obsažen ve větší míře,takže kdo chce ať si kupuje co chce,má na to zcela určitě právo,ale pokud chcete opravdu stravu,která neuškodí střevu,tuto potravinu bych zcela určitě vynechala.
Karolína 20.3.2016
20
Bře
Karolíno, podle tvé logiky by celiaci nesměli máslo, mléko, maso, sýr, zeleninu včetně brambor, ovoce. No a to je asi pěkná hloupost že...
ala 20.3.2016
20
Bře
Alo, nepiš tady hlouposti. Karolína, to co píšeš neuvádí. Zřejmě jsi ji špatně pochopila. Mám podobné zkušenosti, jako Karolína a dost možná i horší. V tomto případě s tebou nesouhlasím, ale pokud se zrovna v diskuzích s někým "nepřetahuješ o pravdu", tak s tvými názory vesměs souhlasím. Takže kdo chce ať si kupuje co chce, má na to zcela určitě právo.
pro Alu 20.3.2016
21
Bře
Pro Álu,jako jindy jdeš do extrémů,myslím samozřejmě potraviny,které mohou být kontaminovány,tam,kde se zpracovává pouze máslo ,nebo mléko ,nebo zelenina asi ke kontaminaci dojít nemůže.Vaše chytání za slovo lidem s celiakií asi moc neprospěje.Ale psalajsem,že by si měli dávat pozor ,cvo jedí a mupují a potraviny především důkladně omývat!! Jinak jsem psala,že každý má právo jíst do chce.To byla rada pro ty,kteří radu hledají ne pro rypálky.Příkladem jsem uváděla mouku,kde samozřejmě ke kontaminaci dojít může.Nebezpečné je třeba i koření a jiné potraviny,kde by kontaminace člověka běžně nenapadla.Mimo jiné jsem jako jediný odborník v Makru Stodůlkách přes bezlepkové potraviny,kde jako jediné Makro v Čechách máme díky mně bezlepkové značení,pokud to někoho zajímá,ráda poradím přímo na místě.Pracuji zde již 16 let v zázemí koloniálu.
Karolína 21.3.2016
7
Dub
Dobrý den, užíváte někdo Kotvičník zemní? Nevadí při Celiakii? Děkuji. B
Broněk 7.4.2016
14
Dub
Ano, užívám kotvičník často, ve formě čaje, je dobrý na tvorbu testosteronu, takže je chlap pak stále při chuti. To pro celiaka může mít devastační následky, ne kvůli škodlivosti kotvičníku ale škodlivosti častého sexu, po kterém se nestíhá organismus regenerovat a bere všude aby prioritně zajistil rozmnožování. Takže s kotvičníkem opatrně! :-))
Kotvičník 14.4.2016
18
Dub
Šmakote, tak pro nás je škodlivý častý sex? To myslíte vážně? Pro muže nebo i pro ženy? Můžete to rozvést podrobněji?
Ladin 18.4.2016
2
Zář
Je mi 14 celiakii mám už od sedmi let. Teď jsem v deváté třídě. Za chvilku půjdu na střední, ale bojím se internátu a jak to udělat s bezlepkovou dietou. Chtěla jsem se zeptat jestli, tady někdo neví jak to na internátech udělat děkuji za odpověď. Veronika
veronika 2.9.2016
2
Zář
Je mi 14 celiakii mám už od šesti let. Teď jsem v deváté třídě. Za chvilku půjdu na střední, ale bojím se internátu a jak to udělat s bezlepkovou dietou. Chtěla jsem se zeptat jestli, tady někdo neví jak to na internátech udělat děkuji za odpověď. Veronika
veronika 2.9.2016
3
Zář
Ahoj Veroniko,nejlepší je domluvit se již na začátku v jídelně,kam budeš docházet,nebo do restaurace a tam vysvětlit situaci a říci jimjak vařit,co smíš a co nesmíš,popřípadě nabídnout,že doneseš vlastní mouku,pečivo,těstoviny nebo strouhanku.Děláme to tak i na dovolených,zajdu do kuchyně a ujistím se,že budou pro dceru vařit správně.Všude mi zatím vyšli vstříci. Musíš je upozornit i na možnou kontaminaci kontaminaci , tudíž ,aby používali zvlášt nádobí a nebo z rozvařeného odebrali,dokud nepřidají další lepkové suroviny.Je hlavně potřeba komunikace a neboj se toho.Hodně štěstí ve škole i s jídlem,přeje Karolína
Karolína 3.9.2016

Přidat příspěvek do diskuze